Veel mensen zaten er al lang op te wachten: stickers. Naast de functie ‘Swipe to Reply’ hebben ontwikkelaars de nieuwe functie gelanceerd om de antwoordmogelijkheden in de chat-app zo gevarieerd mogelijk te maken.

Hoe werkt het?
Om de stickers te kunnen gebruiken, is in het invoerveld een sticker icoon te zien. Dit icoon is te vinden naast de cameraknop. Allereerst is het van belang dat je stickers toegevoegd door op het plusje rechtsboven te klikken. Vervolgens kunnen beschikbare pakketten worden gedownload. Tik op het stickerpakket dat je gedownload hebt en de sticker die je wil versturen en verzenden maar!
Helaas worden de stickers als losse afbeeldingen verstuurd, waardoor het nog niet mogelijk om stickers vast te houden en te verslepen naar het gesprek toe.

De favoriete sticker
Je vindt een sticker helemaal geweldig, maar het is te veel gedoe om die sticker steeds op te zoeken? Markeer de sticker als favoriet, zo is de sticker snel beschikbaar om te gebruiken.

Ik heb het verkeerde pakket toegevoegd!
Is het stickerpakket toch niet zo fantastisch als verwacht? Geen zorgen, druk op het sticker icoon en vervolgens op het plusje rechtsboven. Druk op ‘mijn stickers’, selecteer het pakket dat je wilt verwijderen en klik op verwijderen.

Eigen stickers
Zijn de bestaande sticker pakketten niks voor jou? Maak dan je eigen stickers met de ‘Create Stickers for WhatsApp’ app. Bedenk een goede naam voor je sticker pakket en ga aan de slag. Een sticker kan je met diverse tools maken. Je kan een foto uploaden en daar een object uit knippen. Daarnaast kan de sticker gepimpt worden met een penseel, andere stickers, emoji, een schaar, gum en tekst. Genoeg om een geweldige sticker te creëren niet waar?
Klaar met het maken van je eigen sticker pakket? Voeg het pakket toe aan je Whatsapp en het is klaar voor gebruik!