Heb jij een eigen bedrijf? Dan is de kans groot dat je veel energie verbruikt. Of het nou is voor je beveiligingssysteem, je telefooncentrale of je hoogwerkers. Dit zijn allemaal erg belangrijke zaken, waarvan je niet wil dat ze uitvallen. Daarom is het belangrijk om een goede accu te hebben, waarop je altijd kunt terugvallen. Ook op persoonlijk vlak zijn er een aantal zaken waarbij een accu ontzettend handig kan zijn, bijvoorbeeld tijdens een vakantie met de camper. Twijfel je erover om een goede accu aan te schaffen? Of ben je benieuwd waarom het nou eigenlijk zo belangrijk is? In deze blog leggen we je uit waarom het van belang is om te investeren in een goede accu.

Medische apparatuur

Medische apparatuur kan het zich niet permitteren om uit te vallen. In de medische wereld worden er apparaten gebruikt die werken met accu’s en lader. En natuurlijk wil je dat deze betrouwbaar zijn, aangezien het gaat om mensenlevens. Daarom is het voor medische apparatuur belangrijk om te kiezen voor accu’s die voldoen aan alle normen.

Hoogwerkers

Heb je een bedrijf waarbij je werknemers door middel van hoogwerkers omhoog worden gebracht naar de juiste werkplek? Dan wil je natuurlijk dat dit veilig gebeurt, en dat er altijd voldoende energie is om je werknemers te verplaatsen. Er zijn verschillende soorten accu’s die worden aangeraden voor hoogwerkers, zowel voor cyclisch als voor zwaar cyclisch gebruik. Een accu specialist van Intercel kan je adviseren over het kiezen van de juiste accu.

Beveiliging

Is jouw bedrijf een stuk minder afhankelijk van energie? Dan kan het alsnog belangrijk zijn om te investeren in goede accu’s. Beveiligingssystemen zoals brandmeld-, noodverlichting- of alarmsystemen zijn namelijk van belang voor elk bedrijf. Ze beschermen onze levens en onze eigendommen. Als je werkplek afhankelijk is van veiligheid en zekerheid, is het dus belangrijk om het beveiligingssysteem te voorzien van een betrouwbare accu.

Voertuigen

Ga je graag op vakantie met de camper of caravan? Ook dan is een betrouwbare accu cruciaal. Het is namelijk wel zo fijn als je de verlichting en de waterpomp altijd kunt bedienen. Ook voor een vakantie met de boot is een goede accu van belang. Er zijn namelijk allerlei bezigheden die energie nodig hebben. En dat zijn juist de bezigheden die een boottocht aangenaam maken. Denk bijvoorbeeld aan een kopje koffie zetten, een maaltijd verwarmen of naar de radio luisteren. Natuurlijk wil je ook een goede accu voor je elektrische scooter, je elektrische rolstoel of je scootmobiel.