Je sleutel vergeten kan een dure fout zijn. Als je geen andere manier hebt om binnen te geraken, zul je de services van een erkende slotenmaker moeten inhuren. Deze erkende slotenmaker zal jouw deur weer open kunnen krijgen zonder schade. Let wel op dat je gebruik maakt van een erkende slotenmaker, zodat je er zeker van bent dat je perfect geholpen wordt. Er zijn ook niet erkende slotenmakers, maar krijg je niet de garantie van kwaliteit die je bij een erkende slotenmaker wel krijgt.

Huur daarom altijd een erkende slotenmaker in wanneer je jezelf buitengesloten hebt. Een nog betere manier om helemaal niet de services van een erkende slotenmaker te hoeven gebruik is om nooit je sleutel te vergeten. Maar hoe doe je dit als student? Hieronder volgen 5 tips. Dan weet je zeker dat je nooit kosten kwijt bent aan een erkende slotenmaker.

5 tips zodat je geen erkende slotenmaker hoeft in te huren

Als je deze 5 tips volgt, ben je er zeker van dat je als student nooit geld kwijt bent aan een erkende slotenmaker.

Hang een keycord om je nek

Een keycord hang je om je nek, zodat je altijd je sleutel bij je in de buurt hebt. Een goede manier om deze nooit te vergeten.

Maak een haakje naast de deur

Soms vergeet je jouw sleutel simpelweg omdat je deze niet ziet. Een oplossing is om deze altijd zichtbaar te maken wanneer je via de voordeur het huis verlaat. Een haakje naast de deur is dan ook een ideale oplossing. Zo zie je altijd de sleutels wanneer je weggaat. Zo is het haast onmogelijk om je sleutels te vergeten.

Laat een reservesleutel maken

Door een reservesleutel te laten maken en deze altijd mee te nemen, kun je nooit buitengesloten raken. Stop deze in iets wat je altijd meeneemt. Je jas, je tas of je rugzak bijvoorbeeld. Zo ben je er zeker van dat je nooit een erkende slotenmaker hoeft in te schakelen.

Stel een apart alarm in

Op je smartphone kun je diverse alarmen instellen. Je zou een alarm kunnen instellen op een tijdstip net voordat je vertrekt. Kies hiervoor een specifiek geluidje, ringtone of muzieknummer, zodat je gelijk weet waar het alarm voor dient.

Maak van controleren je routine

Ook regelmaat kan er voor zorgen dat je jouw sleutels nooit meer vergeet. Maak van controleren een routinematige plicht. Controleer elke ochtend of je jouw sleutels bij je hebt. Dankzij deze sleutelcheck zul je nooit meer jouw sleutels vergeten als student zijnde. En zul je ook geen geld kwijt zijn aan een erkende slotenmaker.