De uitdrukking is zo, maar helaas is het ook vaak realiteit. Als we het hebben over telefoons en computer/laptop, dan gebeurd het erg vaak de apparaten stuk gaan doordat we ze laten vallen. Gelukkig is daar wel een oplossing voor, maar hoe vaker hoe duurder.

Computer/Laptop

Je computer of laptop gaat in vergelijking minder vaak stuk dan dat je telefoon gaat, maar het gebeurd vaak genoeg dat we onze tas te hard neer laten stuiteren en dat de laptop onbewust stuk gaat of barsten heeft. Vaak gaat het dan om de scherm resolutie, maar dat is heel vervelend. Want waarom is dat vervelend? Nou als je normaal achter je laptop/computer wilt gaan werken dan kan dat een stuk minder fijn dan met een goede resolutie of heel scherm.

Oplossing

Gelukkig is er daarom wel een oplossing voor een kapotte computer/laptop en dat is reparatie. Die reparatie laat ik eigenlijk altijd bij een bedrijf doen die daar erg gespecialiseerd in zijn en dat is een computerwinkel in Almelo. Waarom ik dat daar laat doen is heel erg simpel en dat heeft te maken met 8/9 jaar geleden.

Mijn laptop was kapot, ik had hem laten vallen met tas en al, maar toch was hij echt stuk. Stuk als in: hij ging niet meer aan. Nu waren er wat dingen binnenin kapot (bleek achteraf) hoorde ik van een ander bedrijf waar ik eerst heen ging. Ik zei dat het vervelend was en of ze hem wouden repareren, dat wouden ze en de kosten vielen me erg mee. Maar 2 dagen na reparatie deed hij het al niet meer, heel vervelend. Bleek dat het een ”fout” was van het bedrijf die ze gingen oplossen, maar mij wel gingen factureren. Achteraf bleek dat dit bij meer mensen gebeurde en vanaf dat moment ben ik naar een andere winkel gegaan, die in Almelo dus. Die hebben een goede service en repareren WEL goed. 

Telefoon

Het zelfde geldt voor mijn telefoon, hoe stom het ook klinkt. Maar die was een aantal jaar geleden ook kapot door mijn kind die hem liet vallen van de eettafel. Niks aan te doen, maar goed wel een reparatie nodig. Reparatiekosten vielen me wederom mee, maar ook hier zowat dezelfde truc. Ik moest na reparatie nog een keer terugkomen door hun fout, maar ik werd wederom gefactureerd. Te belachelijk voor woorden.

Dit was wederom een reden voor mij om naar een andere winkel te gaan die wel goede reparatie doet en je niet oplicht. Na kort zoeken had ik de winkel al gevonden, een telefoonwinkel in Enschede. Maar je hebt hier niet alleen reparatie, ook refurbished iphones en daar ben ik ruime tijd na de goede reparatie voor gegaan. Refurbished iphones zijn 2e hands telefoons die helemaal worden schoongemaakt en van binnen worden vernieuwd. Ik moest even goed denken of ik dat wou, maar die telefoons werken echt goed en worden door de meeste winkels zoals deze ook erg goed vernieuwd waardoor het lijkt op een nieuwe iphone.