Bent u op zoek naar een krachtige laptop voor een lagere prijs?

Veel mensen kunnen tegenwoordig maar moeilijk zonder hun laptop. Voor onder andere universiteiten en hogescholen is steeds vaker een laptop vereist, om nog niet te beginnen over kantoren en andere werkgevers waarvan de medewerkers een laptop moeten hebben. En niet iedereen heeft het geld om een dure, nieuwe laptop te kopen. Wat is dan een geschikte oplossing voor hen die een goede, maar niet al te dure laptop nodig hebben?

Een passende oplossing voor u is misschien wel een refurbished laptop!

Wat houdt refurbished laptop in?

Bij refurbished laptops is een gebruikte laptop weer opgeknapt door hem te reinigen, testen en waar nodig te repareren. Vervolgens wordt de nieuwe gebruiker blij gemaakt met de gebruikte laptop. Dit is dus een groot verschil met een tweedehands laptop die bijvoorbeeld te koop is via Marktplaats, of vergelijkbare sites.

Bij een tweedehands laptop die u via een online markt koopt, is er meestal helemaal niets gebeurd aan de aangeboden laptop. Met deze tweedehands laptops weet u nooit waar ze vandaan komen, en hoe lang ze al stof liggen te happen in de kast. Voor een laptop is stof vangen nooit goed, en een professionele reiniging is soms het enige waardoor blijvende schade kan worden voorkomen. Het is tevens zo dat data op de harde schijf alleen ge-delete is, maar nooit grondig van de schijf af is gehaald. Een harde schijf die alleen gewist is kan met speciale software nog worden hersteld, waardoor de data van de vorige gebruiker niet veilig is. Daarnaast kan een nog volle harde schijf leiden tot een langzamere ervaring voor de gebruiker van de laptop.

Bij een refurbished laptop aankoop krijgt u normaal gesproken een lange garantieperiode van bijvoorbeeld een jaar. Ook is het wel zo fijn om te weten dat de laptop door experts is getest en beoordeeld, voor hij weer aan u verkocht wordt.

Waarom zou ik een refurbished laptop kopen?

Er zijn een aantal dingen te zeggen voor het kopen van een refurbished laptop.

Het grote voordeel ten opzichte van nieuw gekochte laptops, is uiteraard de prijs. Een refurbished laptop wordt voor een lagere prijs ingekocht, en vervolgens weer in nieuwstaat gebracht door het reparatieteam.

In tegenstelling tot tweedehands laptops worden refurbished laptops dus uitgebreid gecontroleerd op schade en mogelijke mankementen van de laptop, voor hij weer verkocht wordt. Helaas gebeuren deze controles en reparaties niet bij het kopen van een tweedehands laptop. Vaak wordt alleen de data van de vorige gebruiker (deels) verwijderd. Met een refurbished laptop kopen bent u er zeker van dat de laptop goed werkt, dankzij de bovengenoemde controles op schade, et cetera. Ook biedt een tweedehands verkoper doorgaans geen garantie. Het komt dan ook vaak voor bij tweedehands aankopen dat de laptop het niet lang volhoudt, waarbij je als consument machteloos staat. Bij refurbished laptops is dit niet het geval! Garantie is een absolute must-have bij het kopen van een complex product als een laptop. Een apparaat als een laptop of computer zit zeer ingewikkeld in elkaar, waardoor er ook ontzettend makkelijk iets fout kan gaan. Als u de laptop dan heeft gekocht zonder verzekering of garantie bij de verkoper, kunt u helaas geen beroep doen op hun service. Reparaties zijn dan erg duur, als ze überhaupt nog mogelijk zijn.

Duurzaam en beter voor uw portemonnee

Daarnaast zijn refurbished laptops ook erg goed voor het milieu. Door een refurbished laptop te kopen hoeft er namelijk geen nieuwe batterij gemaakt te worden, wat erg voordelig is voor het milieu en klimaat. Een computer bestaat uit een aantal ingewikkelde onderdelen, die gemaakt zijn uit steeds zeldzamer wordende materialen. Sommige chips kennen een enorm tekort op de markt tegenwoordig, waardoor de prijzen van laptops stijgen. Door een refurbished laptop te kopen, draagt u een steentje bij aan lagere prijzen voor laptops in de hele wereld, en houdt u ook nog eens goed rekening met uw eigen budget!

Door een refurbished laptop te kopen helpt u dus mee aan een schonere wereld, terwijl het ook u nog eens geld bespaart!